01-02-2020 Slagharen

Het Noord Oost toernooi in Slagharen leverde 3 keer een 1e plaats op voor de judoka,s van Vos. Dave van Lier werd met grote overmacht 1e bij de heren tot 90 kg. Hij won al zijn wedstrijden met ippon. Floor Maats werd 1e bij de dames in haar gewichtsklasse. Ook zij won haar wedstrijden met grote inzet en scoorde in de finale een schitterend ippon. Ingmar Olthuis won zijn klasse bij de jongens en hiermee dus ook een 1e plaats.

Dave 1e

Floor 1e

Ingmar 1e

 

31-01-2020 Emmen

 

Gilze 25-01-2020

De twintig jarige judoka van judovereniging Vos was afgelopen zaterdag wederom succesvol. Ditmaal tijdens het Twinkeltoernooi voor mensen met een beperking te Gilze. Wederom kwam Hessel weer goed voor de dag ondanks dat hij herstellende was van een vervelende griep. In zijn eerste ronde stond Hessel tegenover voor hem niet onbekende Koen Groothedde van Budovereniging Deventer. Deze is nog steeds niet opgewassen tegen de sterke beenzwaai van Hessel waardoor deze partij wederom in het voordeel eindigde van de Emmenaar. In de tweede ronde stond Hessel tegenover Marco van Kaathoven van Team Tanoshii. Na een moeizame start begon Hessel steeds meer grip te krijgen op zijn tegenstander. Na een anderhalf minuut te hebben gespeeld was het zover Hessel wierp door een fraai uitgevoerde techniek van Kaathoven vol op z’n rug en hengelde zo zijn tweede winstpartij binnen. Nu was het zover Hessel stond in de finale tegenover de zeer sterke en ervaren judoka Jurgen van der Heijden van Sportinstituut Verhagen. Welke al eens een bronzen medaille heeft behaald tijdens een WK. De zenuwen begon nu wel echt te spelen bij de jonge Emmenaar. Mede door de sterk behaalde resultaten van de judoka van Verhagen en welke hij nog nooit eerder heeft ontmoet. Na de nodige peptalk van zijn coach Geert Ottens begon Hessel vol moet aan de finale. Door het van tevoren afgesproken tactiek verraste Hessel zijn opponent en werkte zijn tegenstander binnen enkele seconden met vol punt naar de tatami. En Goud was een feit.

Hessel met coaches

 

Eindhoven 11-01-2020

Floor Maats uit Emmen zette in Eindhoven bij het Dutch Open Espoir judo kampioenschap een knappe prestatie neer. In haar klasse tot 52 kg. was het internationaal sterk bezet zowel in niveau als in het respectabele aantal van 40 deelnemers. In de eerste ronde begon zij direct sterk door van de Belgische kampioen Gaspard te winnen. De tweede ronde werd eveneens knap gewonnen van de Duitse Galauch. In de derde ronde werd helaas verloren van Thiere uit Potsdam. In de herkansing wist de judoka van Vos twee wedstrijden te winnen zodat zij in de finale hiervan kwam. Deze wedstrijd om de fraaie bronzen medaille werd vroegtijdig binnen de wedstrijdtijd door haar gewonnen van Amber Musters.

Floor 3e

Hollandscheveld 04-01-2020

De start van het nieuwe jaar en wedstrijden was in Hollandseveld bij het zogenaamde Kniepertjes toernooi. Een leuk, gezellig en leerzaam toernooi om aan mee te doen. Ook voor de gevorderde judoka’s waren er best nog wel een aantal goede poules. De volgende prijzen werden er behaald. 1e Brandon Langerijs, Sophie Janssen en Nick Langerijs. 2e prijs Mats van Dijk en Jay Langerijs. 3e prijs Damian Langerijs, Puck Tellingen en Kyan Sanders.

Brandon 1e

Sophie 1e

Nick 1e Jay 2e

Mats 2e Puck 2e

Damian en Ryan 3e

Kyan 3e

Hardenberg 27-12-2019

Vrijdag waren we met een groepje judoka's op het oliebollen toernooi in Hardenberg.
De familie Langerijs was met vier heren aanwezig en alle vier hebben ze het zeer goed gedaan.
Nick 1, Jay 1, Damian 2 en Brandon 3.
Kyan Sanders heeft zeer goede wedstrijden laten zien en een verdiende 4e plaats.
Onze nieuwkomer Ivy van Kerkhof moest even op gang komen .
Helaas de eerste wedstrijd verloren maar daarna ging ze als een speer met een verdiende 3e plek.
Gefeliciteerd allemaal.

Nick 1e

Jay 1e

Damian 2e

Brandon 3e

Kyan 4e

Ivy 3e

 

Hoogeveen 21-12-2019

Dave van Lier uit Emmen wist in Hoogeveen de seniorenklasse tot 90 kg. te winnen. Met knap uitgevoerde technieken scoorde de beroepsmilitair met ippons. De afgelopen maanden had de judoka van Vos even meer tijd om te trainen. Hij kon zich nu goed voorbereiden op dit toernooi aan het eind van dit jaar en dat was ook te zien. Er werden nog meer prima successen behaald door de judoka’s van Vos tijdens dit kersttoernooi. Finn Wieringa won bij de junioren zijn klasse. Hij won alle vier wedstrijden met ippon en daarmee dus eerste. Tom Akker was ook goed bezig. Hij verloor alleen van de latere kampioen Looyenga. In de herkansing wist hij alles te winnen en kwam op het erepodium met een 2e plaats. De dames deden het ook goed. Yrsa Wessel besloot om in Hoogeveen weer te starten met wedstrijdjudo. Dit ging direct al opmerkelijk goed door een podiumplaats te behalen met een derde plaats. Annabel Weber werd eveneens knap derde. Zij kwam in een hogere gewichtsklasse uit. Onze beginnende wedstrijdjudoka’s deden het ook prima. bekijk de foto’s maar.

Dave van Lier 1e

Finn Wieringa1e

Tom Akker 2e

Yrsa Wessel 3e

Annabel Weber 4e

Brent Mensen 4e

Mats van Dijk 4e

Levi Makkinje 2e