Emmen 13-10-2018

De 13e editie van de Open Drentse Judo kampioenschappen waren weer een groot judo succes. De 750 deelnemers maakten er met judo van hoog niveau een groot kijkplezier van. Er was dan ook veel te zien op de tien wedstrijdmatten. Opmerkelijk was dat ondanks de vele wedstrijden en harde gevechten om de Drentse titel er geen blessures waren. Slechts een gescheurde nagel en wat schaaf plekjes. Dit komt ook vrijwel zeker door het hoge niveau en allemaal goed getrainde sporters. De organiserende vereniging Vos deed zelf ook goed mee en er werden knappe resultaten behaald. De meeste aandacht ging bij de senioren uit naar Mohammad Rashnonezhad in de klasse tot 66 kg. en uitkomende voor judovereniging Vos. Met zijn formidabele heuptechniek wist hij van Struckmeijer uit Duitsland, Ramon Pinto uit Zwitserland en Moahammad Khederson uit Zweden met volle punten te winnen en daarmee ook de Drentse titel. De heren zwaargewichten van Vos, Mark Breider en Erik Schimmel kwamen op het podium met een 2e en 3e plaats. Beide verloren van de latere Drents kampioen Yonathan van Stroe uit Berlicum. De onderlinge strijd werd gewonnen door Mark Breider. De dames waren waren uitstekend bezig met twee keer goud. Floor Maats wint de finale van ter Schuur uit Heerenveen zeer overtuigend. Lois Klein kwam niet in de problemen. De Nederlands kampioene was gewoon te sterk. Zij won de finale van Zoe van der Burgt  en behaalde goud en de titel. Jay en Nick Langerijs kwamen bij de jongens goed mee in een hele sterke klasse. Beide wisten toch op het podium te komen. Jay met een 2e en Nick met een 3e plaats.